დღეს, ხილისგან დამზადებული გემრიელი სასმელების არჩევანი ბაზარზე საკმაოდ დიდია. გარდა ჩვეულებრივი ტერმინებისა "pure juice" და ხილის კონცენტრირებული წვენი, ხშირად გამოიყენება ტერმინი ნექტარი;. მაგრამ რა არის ზუსტად ნექტარი და რით განსხვავდება ის 100% ხილის წვენისგან? ამ ბლოგში ჩვენ განვმარტავთ ყველაზე მნიშვნელოვან ასპექტებს და გაჩვენებთ განსხვავებებს წვენსა და ნექტარს შორის.
წვენსა და ნექტარს შორის მთავარი განსხვავება ისაა, რომ წვენი მიიღება ხილის რბილობისაგან, ხოლო ნექტარი არის არაგაზირებული წვენის პროდუქტი, რომელიც შეიცავს ზოგიერთ ხილის წვენს და სხვა ინგრედიენტებს, როგორიცაა წყალი და დამატკბობლები. ხილის წვენები შეიცავს ყველაზე მაღალი ხილის შემცველობას.
კანონმდებლობის უმეტესობა განსაზღვრავს, რომ ტერმინი ხილის წვენის გამოსაყენებლად, ხილის შემცველობა უნდა იყოს საბოლოო პროდუქტის 100%. გარდა ამისა, დამატებითი შაქრის დამატება არ შეიძლება. რა თქმა უნდა, ეს არ ნიშნავს, რომ ხილის წვენები უშაქროა, რადგან ხილი შეიცავს ბუნებრივ შაქარს. ხილიდან გამომდინარე, შაქრის დონეც იცვლება. ნექტარი არის სასმელი 100%-ზე ნაკლები ხილის ან ბოსტნეულის წვენის შემცველობით, სადაც ხილის მინიმალური შემცველობა არის 25%. უბრალო სიტყვებით ახსნილი, ნექტარებში ხილის წვენს აზავებენ წყლით. ნექტარი შეიძლება დატკბეს - შაქრით, თაფლით ან ხელოვნური დამატკბობლებით, მაგრამ არ შეიცავს კონსერვანტებსა და საღებავებს.